Lyderiaujanti platforma
Įvertinimas -
Atsiliepimai -
Išsaugojo
0
share
Dalinkis ir gauk nuolaidą
favorite_border
Pridėti
prie mėgstamų

UAB “Artoteka“

Mes organizuojame daugiau kaip trisdešimt įvairių meno krypčių tęstinių kursų ir vienkartinių užsiėmimų visai šeimai į kuriuos registracija vyksta nuolat.
Mes taip pat organizuojame renginius ir ruošiame specialias kūrybinių užsiėmimų programas įmonėms ir organizacijoms, rengiame kūrybinius gimtadienius vaikams, mergvakarius ir linksmas šventes visai šeimai.
Savo jaukioje salėje kiekvieną sekmadienį organizuojame gyvo garso koncertus bei spektaklius vaikams.
Jūsų renginiui siūlome išsinuomoti jaukias, puikiai įrengtas 180 kv.m. patalpas Vilniaus senamiestyje.
Ką čia bepriprašysi - ateikite ir išbandykite patys arba padovanokite kūrybines dirbtuves savo draugams ir artimiesiems, įsigydami Artotekos dovanų kuponą!
Sužinokite apie paslaugų teikėjų akcijas ir naujas paslaugas pirmieji!
Sekite ManoRezervacijas įrašus Facebook, Twitter ir Google Plus!
Naudinga informacija
  • cancelRezervacijos atšaukimas Rezervaciją bus galima atšaukti likus 3 valandom iki jos pradžios.
  • credit_cardIšankstinis apmokėjimas Išankstinis apmokėjimas nebūtinas.
  • announcement Kitos sąlygos Nėra jokių papildomų salygų.

Paslaugos

UŽSIĖMIMAI
  • Dekupažas

    Detaliau apie paslaugą
    1 - 10
    Dekupažo technika nėra labai sudėtinga ir labai plačiai pritaikoma. Taigi, kiekvienas, kuris turi vaizduotę, moka naudotis žirklėmis gali užsiimti šia įdomia, dekoravimo technika ir sukurti dailių darbų. Dekupažo užsiėmimo metu susipažinsite su dekupažo technikų įvairove bei jų pritaikymo galimybėmis. Sužinosite, kokios dekoravimo priemonės bei medžiagos naudojamos. Užsiėmimo metu dekoruosite savo pasirinktą daiktą (padėkliuką, skrynelę, žvakidę, užrašinės viršelį ar kt.), naudodami įvairias priemones. Susipažinsite su tradicinėmis ir netradicinėmis sendinimo technikomis, dekupažo popieriaus ir servetėlių klijavimo būdais (šlapiuoju ir sausuoju). Sužinosite, kuo skiriasi pritapymas nuo šešėliavimo, bei susipažinsite su auksavimo technikos ypatumais. Į kainą įskaičiuotos visos kūrybai reikalingos priemonės ir dekoruojamas daiktas.
  • Kaleidoskopo gamyba

    Detaliau apie paslaugą
    1 - 10
    Daugumai iš mūsų dar teko vaikystėje pridėjus akį prie kaleidoskopo stebėti besikeičiančius ornamentus. Ir tikrai ne vienam kilo klausimas, kaip gi sudarytas tas magiškas vamzdis, kas ten vyksta ir kaip atsiranda tie pasakiški vaizdai? Šie ir daugybė kitų klausimų taip ir liko neatsakyti, o regėti vaizdai dulka prisiminimuose, kaip neatskleista mįslė iš praeities ir tik sukelia sentimentalias spalvotas mintis. Tikriausiai kiekvienas iš mūsų dabar norėtų pasukioti tą stebuklingą vamzdelį. Užsiėmimo metu Jūs sukursite savo svajonių kaleidoskopą ir jį patys dekoruosite.Šis užsiėmimas skirtas ypač kruopštiems tikrų dalykų mylėtojams. Susitikimo metu kantrybė ir atidumas vagos mūsų veidus - o rezultatas tikrai privers šypsotis ir santūriai džiūgauti (o galbūt net ir didžiuotis) savo sugebėjimais. Užsiėmimo metu Jūs sužinosite kaleidoskopo atsiradimo istoriją, jų rūšis, pritaikymą ir reikšmę, sukursite savo svajonių kaleidoskopą ir jį patys dekoruosite, Po užsiėmimo Jūs patys galėsite kurti nuostabius kaleidoskopus, kurie taps puikiomis dovanomis jums ir jūsų draugams. Į kainą įskaičiuotos visos kūrybai reikalingos priemonės.
  • Batika

    Detaliau apie paslaugą
    1 - 10
    Batikos užsiėmimo metu turėsite progą sukurti batiką, remdamiesi unikaliais, keletą dešimtmečių puoselėtais, užsiėmimą vedančios menininkės Karinos metodais. Susipažinę su batikos rišimo pagrindais pasirinksite norimą sukurti objektą ir jį kursite. Užsiėmimo metu galėsite sukurti paveikslą, dekoruosite nusibodusį medvilninį audinį, rūbą, ir pasigaminsite originalią medžiaga suknelei ar kitam rūbui. Į kainą įskaičiuotos visos kūrybai reikalingos priemonės.
  • Kaligrafija

    Detaliau apie paslaugą
    1 - 10
    Kaligrafija puiki terapijos ir asmenybės tobulėjimo priemonė. Tai ne tik gražaus rašymo menas, bet ir dvasinio tobulėjimo būdas, lavinantis kantrybę bei mokantis susikaupimo. Užsiėmimo metu susipažinsite su klasikiniais, Tolimuosiuose Rytuose susiformavusiais ir ištobulėjusiais piešimo bei tapybos tušu metodais. Jūs taip pat išmoksite skirtingų technikų: ritmikos, nuotaikos, ekspresijos perteikimo rašant, kompozicijos, skirtingų šriftų dinamikos. Kaligrafija ramina ir tuo pat metu padeda susikoncentruoti. Užsiėmimo metu jūs mokysitės piešimo, komponavimo ir rašto meno, o tuo pačiu artimiau pažinsite tolimąją japonų kultūrą. Jūs ne tik gilinsitės į japoniškų hieroglifų prasmę, išmoksite parašyti japoniškai savo vardą ir daugybę kitų žodžių, susipažinsite su šrifto paslaptimis bei japonų pasaulėjautos ypatumais, bet ir atrasite kaligrafijoje naudojamų priemonių (keturių brangenybių) vertę, kurios nepakito nuo II a. , t.y. nuo tada, kai buvo išrastas popierius. Dailininkai pagarbiai jas vadina „keturiomis brangenybėmis“. Tai - teptukas (jap. fude), tušo plytelė (jap. sumi), rankų darbo popierius (jap. washi), indas, skirtas tušui trinti (jap. suzuri). „Keturių brangenybių“ esmę sudaro ne tik estetinė jų vertė. Svarbiausia – joms būdingas ypatingas jautrumas. Japoniškas popierius primena ploną sugeriamą popierių. Jis jautriai reaguoja į kiekvieną tuše pamirkyto teptuko prisilietimą. Jei ant popieriaus padedamas nors ir mažiausias taškelis, jo jau neįmanoma nei pašalinti, nei ištaisyti. Todėl meistrai sako: “Pirmiausia reikia išmokti valdyti teptuką ir tušą, o tik paskui tapyti paveikslus“. Į kainą įskaičiuotos visos reikalingos priemonės.
  • Fotografijos kursai

    Detaliau apie paslaugą
    1 - 10
    Fotografijos kursų programa buvo kuriama daugiau nei 3 metus. Nuolat analizuoti kiekvienos grupės rezultatai, darbų kokybės kitimo tendencijas ir pagal tai buvo keičiama programa, kuri jau po pirmųjų 15-20 grupių tapo maksimaliai naudinga sprendžiant iš „studentų“ darbų pagerėjimo. Kursai pozicionuojami kaip pažengusių naujokų kategorijos kursai, tačiau pamąstyti tenka ir dizaineriams bei patyrusiems fotografams. Per 16 pilnų valandų ugdomas loginis mąstymas, supažindinama ne tik su technine, bet ir kūrybine fotografija. Visą mėnesį užduodami gausūs namų darbai, kursų dalyviai konsultuojami asmeniškai ir sudaroma galimybė detaliai susipažinti su „Sergita“ atstovo demonstruojama fotografijos technika, svarbiausiais priedais bei viską išbandyti praktiškai. I paskaita. Techniniai kriterijai. Parametrai (2 val.) ~ Svarbiausi fiziniai fototechnikos kriterijai. Patarimai renkantis fotoaparatus ir objektyvus. ~ Funkciniai parametrai, režimai. Reikšmė, taikymas. ~ Diafragmos reikšmė F // ISO jautrumas; Išlaikymas, ekspozicija; ~ F-EXPO sąveika // ISO-EXPO sąveika // F-ISO-EXPO sąveika; ~ Židinio nuotolio-F sąveika // Baltos spalvos balansas (WB); ~ Fotografijos raiška, skyra ir dydis; ~ Nuotraukos dinaminis diapazonas (DD, DR); II paskaita. Funkcinių parametrų detalus taikymas įvairiose fotografijos situacijose (2 val.) ~ Praktiniai fotografijos patarimai portretams. ~ Komercinės fotografijos subtilybės. Kaip uždirbti iš fotografijos? ~ Dažniausiai daromų fotografijos klaidų aptarimas. ~ Ryškumas, jo tipai. Naudotų parametrų analizė vertinant nuotraukas. III paskaita. Fotografijos įrenginiai ir jų panaudojimas ( 4 val.) ~ Ekspozicijos žingsnis, kreivės ir histogramos. Skaičiavimas, skaitymas ir interpretavimas. ~ Zoninė sistema, apšvietimo matavimo ir derinimo būdai. ~ Apversto kvadrato taisyklė, šviesos šaltinio dydis, atstumas nuo objekto. ~ Apšvietimo išlyginimas ir akcentų sudėjimas, šviesos tipai, pozicija, pagrindinės apšvietimo kombinacijos. ~ Papildomi šviesos formavimo būdai. ~ Dimensiškumo perteikimas naudojant šviesą. ~ Išorinių blyksčių sinchronizavimo būdai. IV paskaita. Įvadas į kūrybinę fotografiją (2 val.) ~ Kompozicija. Techniniai bei neurofiziologiniai aspektai. ~ Kūrinių pozicionavimas ir segmentavimas. ~ Fotografijoje vyraujančios meno kryptys. ~ Vakarų Europos fotografų svarbiausi kūrybiniai akcentai, patarimai. ~ Trumpas pirmos paskaitos pakartojimas. Fotoaparatą galite atsinešti savo. Jei fotoaparato dar neturite, dėstytojas jums patars, kokį geriau įsigyti.
  • Lėlių gamybos kursai

    Detaliau apie paslaugą
    1 - 10
    Lėlių gaminimo technikų ir būdų yra begalybė – tekstilė, polimeras, porcelianas, gipsas. Mes iš pradžių kursime gipsines lėles. Iš esmės visų prieš tai išvardintų technikų rezultatas yra labai panašus. Skiriasi tik tas, kad pavyzdžiui, iš tekstilės (siūlo, lino ar nailoninės kojakelnės) sunkiau ir ilgiau daryti trunka lėles. O kai mokaisi, smagiausia, kai rezultatas yra čia ir dabar.. Susitikimų temas sugalvosime patys. Labai svarbu jas sugalvoti, nes tada žymiai lengviau kurti...Pvz.: ,,Vakar mačiau keistą žmogų, jo neįsidėmėjau, bet liko tik atsiminimas, juodos skrybėlės ir mažo lagaminėlio”. Pirmojo susitikimo tikslas - apgalvoti išrutulioti idėją, pasidaryti lėlės kūnelį. Antrojo bei trečiojo susitikimų metu pilnai aprengsime lėlę. Vartysime paveikslų ir kostiumų knygas, žiūrėsime nuotraukas, ofortus, rinksime labiausiai tinkančias ir patinkančias medžiagas, karpysime, klijuosime ir siuvinėsime. Paskutiniojo susitikimo metu piešime veidą, lipdysime aksesuarus (lagaminėlis, skrybėlė, šuo, laikrodis, aitvaras, supynės, skeptrai ar laukiniai žąsiukai). Lėlių gamybos kursuose gali dalyvauti jokių meninių, siuvimo įgūdžių neturintys žmonės. O išsiblaškę ir užsisvajoję - ypač laukiami... Į kainą įskaičiuotos visos reikalingos priemonės.
  • Mandalų pynimas

    Detaliau apie paslaugą
    1 - 10
    Indėniškos mandalos, pinamos iš siūlų ant lazdelių, turi specialų pavadinimą „Ojos de Dios“ – Dievo akys. Manoma, kad indėniškų mandalų pynimas kilęs iš Centrinės ir Pietų Amerikos, genties Uičiol. Yra žinoma, kad mandalas iš siūlų pynė Uičiolių genčių indėnai, gyvenę šiandieninės Meksikos teritorijoje. Tokių mandalų pynimas pradedamas nuo centro – kvadratinės „akies“. Uičioliai ypač gerbia gamtą, todėl keturi akies kampai simbolizuoja 4 gamtos stichijas: žemę, ugnį, orą ir vandenį. Meksikoje „Dievo akys“ būdavo lyg apsauginis amuletas, įteikiamas tik gimusiam vaikui. Taigi indėnų mandala simbolizuoja ne tik vienybę ir dieviškumą, bet ir gyvenimą, gamtą. Mandalų pyninimas - savotiška meditacija. Tai ne tik puikus poilsis protui, kūnui, bet ir procesas, reikalaujantis kantrybės bei susikaupimo. Teigiamų emocijų pliūpsnis jums garantuotas. Prasmingai praleisite laiką, sukursite puikią dovaną savo artimui ar apsauginį talismaną namams. Mandalų pynimo užsiėmimo metu Jūs: ~ sužinosite indėniškų Mandalų Ojos de Dios atsiradimo istoriją, jų rūšis, pritaikymą ir reikšmę; ~ susipažinsite su dekoratyvios ir intuityvios Mandalos ypatumais; ~ sukursite savo pirmąją Mandalą – pasirinktinai dekoratyvinę ar intuityvinę; ~ išmoksite pynimo ornamentų, mazgų ir spalvų derinimo būdų; ~ pasinersite į meditacinę kūrybinę atmosferą. Po užsiėmimo Jūs patys galėsite kurti nuostabias Mandalas, kurios taps ne tik puikiomis dovanomis, originaliomis interjero detalėmis ir namų saugotojomis, bet ir padės medituojant. Į kainą įskaičiuotos visos kūrybai reikalingos priemonės.
  • Šibori

    Detaliau apie paslaugą
    1 - 10
    Šibori - gilias tradicijas turinti, iš Japonijos kilusi tekstilės marginimo technika. Kaip ir daugelis Japonijos menų, šibori remiasi atsitiktinumu ir intuicija. Niekada negali žinoti koks gausis audinys kol jo nenudažysi ir neatriši. Tik įgudę meistrai gali sukurti itin simetrišką raštą. Šios japonų audinių marginimo technikos galimybės yra neįtikėtinos. Turtingiems raštams išgauti, šilko arba medvilnės atraiža yra suraišiojama, sudaigstoma, sulankstoma ir dažoma. Audinys gali būti mirkomas dažuose net keliasdešimt kartų. Tokiu būdu yra išgaunami skirtingi raštai, ornamentai, intensyvios audinio spalvos. Į kainą įskaičiuotos visos kūrybai reikalingos priemonės.
  • Mozaika

    Detaliau apie paslaugą
    1 - 10
    Neskubėkime išmesti daiktų „su istorija“ ir prisipirkti beveidžių kinietiškų niekučių. Mozaikos užsiėmimo metu mes, savo rankomis, suklijuosime "brangius prisiminimus" į gražų paveikslą ar veidrodžio rėmą, dekoruosime papuošalų dėžutes ar žvakides,kursime papuošalus ir vazas. Naudosime plytelių duženas, stiklą, plastiką, akmenį ir akmenukus, ir viską, kas tik pasitaikys po ranka. Juk, gerai pagalvojus, visas mūsų gyvenimas-ištisa mozaika! Mozaikos užsiėmimo metu jūsų laukia: ~ Pažintis su mini mozaika. ~ Trumpas įvadas į mozaikos istoriją. ~ Apžvelgsime mozaikos technines galimybes bei ypatumus. ~ Savo rankomis kursime papuošalus (seges, pakabukus) iš labai mažyčių detalyčių. ~ Jei turite seną, laiko nukankintą papuošaliuką, būtinai atsineškite. Mes jį prikelsime naujam gyvenimui ir įklijuosime jį kaip pagrindinį naujo papuošalo akcentą. Ką veiksime? - dekoruosime dėžutę, rėmelį, lėkštę, padėkliuką ar vazonėlį. (Pasirinktinai) Jei darysime labai rimtus ir didesnius darbus, užsiėmimai gali būti tęstiniai. Į kainą įskaičiuotos visos kūrybai reikalingos priemonės.
  • Tapyba ant šilko

    Detaliau apie paslaugą
    1 - 10
    Tapybos ant šilko užsiėmimo metu išmoksite pasigaminti originalią aprangos detalę ar aksesuarą, namų interjerą puošiančių elementų. Jūs įsitikinsite, jog tapyba ant šilko yra atpalaiduojantis, ankstesnių įgūdžių nereikalaujantis, kūrybingas užsiėmimas. Savarankiškai pasigaminta skarelė ar kaklaraištis ilgai džiugins. Susitikimo metu susipažinsite su unikaliomis tapybos ant šilko technikomis, praktiškai patys jas išbandydami, margindami audinį, ar tapydami ant šilko. Kūrybišką mąstymą ir betarpišką bendravimą skatinantį užsiėmimą dalyviai palieka su gera nuotaika ir pačių pasigamintais meno kūriniais, aksesuarais. Į kainą įskaičiuotos visos reikalingos priemonės.
  • Stiklo papuošalų gamyba

    Detaliau apie paslaugą
    1 - 10
    Stiklą galima pūsti, formuoti, lieti į formą, klijuoti, sukepti, šlifuoti, ėsdinti graviruoti, pjaustyti ir t.t. Dažniausiai stiklo papuošalų kūrimui naudojami spalvoto ir skaidraus stiklo lakštai, stiklo sliūlai, konfeti. Juos sukepant, kaitinant, jungiant su kitomis medžiagomis ir gaumani stikliniai papuošalai. Susitikimo metu trumpai pakalbėsime apie pagrindines stiklo gaminimo technikas, susipažinsime su medžiagomis ir įrankiais reikalingais stiklo apdirbimui. Naudosime spalvotus ir skaidrius stikliukus, įvairiausias iliustracijas, augalėlius, varžtelius, vielutes ir viską ką fantazija ir galimybės leis įdėti į stikliukus. Išbandysime kelias technikas, kurių pagalba susikursime papuošalus sau ir draugams. Stiklo spalvų ir formų gausa suteiks Jums kūrybinę laisvę, o specialistų patarimai padės tinkamai atlikti užduotį. Savo originalius papuošalus galėsite atsiimti po savaitės. Laukimas tikrai pateisins jūsų lūkesčius! Į kainą įskaičiuotos visos kūrybai reikalingos priemonės.
  • Svajonių aitvarai

    Detaliau apie paslaugą
    1 - 10
    Siūlome pasigaminti paprastus, lengvai kylančius į dangų aitvarus. Šis užsiėmimas nereikalauja kruopštumo ir kantrybės, todėl puikiai tinka norintiems nesudėtingo proceso ir greito rezultato. Aitvarą galima pagražinti savo piešiniais, taip pat užrašyti slapčiausią savo svajonę ar norą. Taip jis taps puikiu Jūsų draugu, o susitikimą vainikuojanti simbolinė aitvarų leidimo ceremonija ant barbakano kalno bus puiki proga pajusti vėjo laisvę! Šis susitikimas – kūrybos, gamybos ir ramybės oazė, o paleistas į dangų aitvaras – sugalvoto noro išsipildymas. Svajonių aitvarų gamybos užsiėmimas vyksta vieną kartą per savaitę, ketvirtadieniais nuo 18 val. iki 20 val. su jaukiais kavos/arbatos/saldumynų pertraukėlių intarpais. Į kainą įskaičiuotos visos kūrybai reikalingos priemonės.
  • Sapnų gaudyklių gamyba

    Detaliau apie paslaugą
    1 - 10
    Sapnų gaudyklė – tai magiškas Šiaurės Amerikos indėnų talismanas, galintis apsaugoti žmogų nuo košmarų ir nemigos ir pritraukti gerus sapnus. Dažniausiais sapnų gaudyklė gaminama iš gluosnio šakos žiedo, kurio viduje – supintas tinklas, o išorėje kabo plunksnos. Toks talismanas kabinamas miegančiajam virš galvos. Nakties oras prisodrintas sapnų. Tiek gerų, tiek blogų. Kai jūs kabinate sapnų gaudyklę poilsio vietoje, ji ima gaudyti ore plaukiančius sapnus. Geri sapnai žino kelią ir per voratinklio gijas ir skylutes prasiskverbia ir patenka ant sapnuojančiojo taip minkštai ir lengvai, kad žmogus dažnai nė nesusivokia užsnūdęs. Blogieji sapnai tokio gebėjimo rasti kelią neturi, įsipainioja voratinklyje, o vėliau ištirpsta ryto saulės spinduliuose arba prasmenga į žemę pro plunksnas, taip ir nepalietę miegančio žmogaus. Sakoma, kad taip pagautas ir sunaikintas sapnas negali daugiau aplankyti žmonių, nes neskraido ore. Manoma, kad geras sapnas pro tinkle esantį rutuliuką arba akmenuką patenka į protą miegančiojo, gulinčio po sapnų gaudykle. Aplankę žmogų geri sapnai per gaudyklę gali grįžti atgal į nakties orą ir keliauti pas kitus arba periodiškai pasikartoti. Sapnų gaudykles sukūrė genčių senolės. Jas kabindavo jaunavedžių palapinėse arba virš kūdikio lopšio. Sapnų gaudyklės labai reikšmingos vaikams, nes plunksnos siejasi su oru ir kvėpavimu – gyvybės simboliais. Vaiką ramina ir užliūliuoja ant sapnų gaudyklės siūbuojančios plunksnos ir tinkle mirgantys karoliukai. Į kainą įskaičiuotos visos kūrybai reikalingos priemonės.
  • Portreto fotografija

    Detaliau apie paslaugą
    1 - 10
    Žmones traukia žmonės! Būtent todėl didžioji dalis visų visais laikais nufotografuotų nuotraukų yra portretai. Šis mokomasis užsiėmimas skirtas ne tiek teorinėms, kiek praktinėms portretinės fotografijos žinioms. Užsiėmimo metu dėstytojas Gintaras Kasperionis suteiks žinias, kokią fotografijos techniką rinktis portretams, kokius parametrus naudoti, kaip parinkti tinkamus fonus, kampus ir kt. Programa I dalis •Portretų tipai; •Darbas su modeliu; •Portretams svarbiausios foto-technikos ypatybės; •Fotografavimo parametrai; •Nuotraukų paruošimas spaudai, publikavimui žiniatinklyje ir archyvavimui. II dalis •Pigiausios ir optimalios foto-technikos pasirinkimas skirtingiems portretinės fotografijos tipams; •Fotografavimo parametrų taikymas konkrečių portretų atvejams; •Keletas portretinės fotografijos patarimų. III dalis (praktika) •Fotografuojame portretą! •Dinaminė modelio būsena ir motyvas; •Originalių pozų kūrimas. Fotoaparatą galite atsinešti savo. Jei fotoaparato dar neturite, dėstytojas jums patars, kokį geriau įsigyti.
  • Muilo gamyba

    Detaliau apie paslaugą
    1 - 10
    Užsiėmimo metu jūs išmoksite pasigaminti muiliuką, sukursite jo receptą, apdovanosite jį magiškais kvapais, nudažysite natūraliais dažais ir supakuosite jį dovanai. Susikursite savo unikalų muiliuką arba tiesiog nustebinsite savo artimą kvepiančia staigmenėle! Pastaba: šis užsiėmimas skirtas norintiems susipažinti su visu muilo gaminimo procesu nuo A iki Z. Todėl reiks būt kruopštiems ir atsakingiems, juk riebalus muilinsime šarmais. Užsiėmimo dalyviai gali būti nuo 14 metų.. Užsiėmimo metu taip pat naudosime eterinius aliejus, ta jei esate kam nors alergiški, prašome apie tai informuoti dėstytoją. Užsiėmimo metu jūs pasigaminsite po 60 gramų dviejų rūšių skirtingus muilus - viso 120 gramų muilo. Į kainą įskaičiuotos visos kūrybai reikalingos priemonės.
  • Lūpų balzamo gamyba

    Detaliau apie paslaugą
    1 - 10
    Šio užsiėmimo metu naudojami ekologiški ir net maisto gamybos produktai. Tokios kosmetikos sudėtis ir gaminimo principai lengvai perkandami kiekvienam žmogui. Akivaizdu, jog mes įsisaviname maisto medžiagas ne tik per burną. Kūno oda puikiai sugeria ir absorbuoja visus ant jos tepamus “grožio eleksyrus” bei ten esančias tiek naudingas medžiagas, kurias kraujas išnešioja po organizmo audinius. Gera ne tik pačiam gaminti ir pažinoti naudojamą kosmetiką, nuo kurios visi namai kvepia maloniai, bet dar ir būti ramiam, kad nuvalgius nuo lūpų kokį skanų lūpų balzamą jo sudėtinės dalys dar ir sveikatos priduos. Užsiėmimo metu iš pradžių trumpai susipažinsime su kosmetikos gamybos namuose principais, naudojama įranga ir su produktų, naudojamų lūpų balzamo gamybai savybėmis. Tada gaminsimės balzamą „Lūpų žibutė“, dar šiltą pilstysime jį į tam skirtas tūbeles ar indelius, vėsinsime, po to gaminsime etiketes su mieliausiais spalvotais užvadinimais ir supakuosime savo gaminį taip, kad būtų smagu grįžus išvynioti ar kam padovanoti! Pastaba: Gamyboje labai mažais kiekiais bus naudojami eteriniai aliejai. Todėl, jeigu esate kam nors alergiški, praneškite seminaro vadovei iš anksto. Į kainą įskaičiuotos visos kūrybai reikalingos priemonės.
  • Ebru (tapyba ant vandens)

    Detaliau apie paslaugą
    1 - 10
    Ebru menui naudojamas ebru indas, kuriame yra sutirštintas vanduo. Šio vandens paviršius yra padengiamas, natūraliais, ebru menui skirtais dažais. Vėliau vandens paviršiuje, padengtame dažais, suformuojamas autoriaus pageidaujamas vaizdas, kuris gali būti perkeltas ant popieriaus, keramikos, medžio, audinio ir kitų paviršių. Šiame mene naudojamos tik natūralios medžiagos, kurios nekenksmingos nei sveikatai, nei aplinkai. Visas procesas išlikęs autentiškas, kaip ir buvo atliekamas 15 amžiuje. Nors spėjama, kad šaknys gali siekti net ir 6 amžių. Ebru popierius, kuris buvo patobulintas Anglijoje ir Amerikoje pasižymi skirtumu atsižvelgiant į šių šalių meno suvokimą. 16 amžiuje ebru popierius buvo naudojamas, kaip popierius įvairiems vidiniams ir išoriniams knygų papuošimams ir rankraščio aplankams. Ebru užsiėmimo metu susipažinsite su ebru meno kilme ir istorija, pirmaisiais ebru menininkais bei jų kūriniais. Taip pat nagrinėsite ebru santykį su kitais rytų menais. Patys maišysite dažus, naudodami natūralias medžiagas, susipažinsite su spalvomis, ruošite vandenį, bei išbandysite pagrindines ebru technikas bei elementus, tokius, kaip Battal Ebru - battal (burbulų); Gel-Git Ebru su - greita kaita; Tarakli Ebru – šukavimas; Bulbul Yuvası Ebru – lakštingalos lizdas; Sal Ebrusu - Skara iš Ebru ir daugybę kitų. Užsiėmimo metu kiekvienas dalyvis susikurs po tris A4 formato piešinius. Į kainą įskaičiuotos visos kūrybai reikalingos priemonės. Užsiėmimo metu kiekvienas dalyvis nusipieš po tris A3 formato piešinius.
  • Veltinių batų gamyba

    Detaliau apie paslaugą
    1 - 10
    Yra du vilnos vėlimo būdai – sausas ir šlapias. Veliant vilną sausuoju būdu, vilna yra subadoma specialia adata. Šio proceso metu vilnos pluoštas plyšta ir susikimba vienas su kitu, sudarydamas tankų ir vienalytį vilnos pluoštą. Šlapiuoju būdu vilna veliama muilo pagalba. Muilas paskirstomas ant vilnos ir trinties pagalba išgaunamas vienalytis pluoštas. Sausas vilnos vėlimo būdas naudojamas gaminant žaislus, papuošalus, figūrėles, lėles. Šlapias vėlimas tinka skraisčių, šalikėlių, drabužių, paveikslų – trumpai tariant, plokščių daiktų gamyboje. Užsiėmimo metu velsime skirtingų formų, spalvų, nuotaikų batus. Riestanosius ar apvalius, papuoštus bumbuliukais, vienspalvius ar margus. Užsiėmimo eiga prasidėtų nuo formų pasiruošimo, vilnos išdėliojimo ir pribadymo adata. Spalvų derinių, ornamentų, piešinių ir raštų kūrimu. Po to pats vėlimo procesas: karštas vanduo, muilas, daug trynimo, džiovinimas. Į kainą įskaičiuotos visos kūrybai reikalingos priemonės.
  • Keramikos kursai

    Detaliau apie paslaugą
    1 - 10
    Numatomas 2 keramikos užsiėmimų ciklas. Keramikos kursų metu išsiaiškinsime, kas tai yra keramika, kokios būna keramikoje naudojamos medžiagos,susipažinsime su pagrindinėmis lipdymo technologijomis. Dirbsime su baltu moliu, dalinai naudojant kitos spalvos molio engobus, inkrustacijas. Glazūruosime čekiškomis, itališkomis ir lietuviškomis Kuršėnų glazūromis. Lipdysime smulkiosios plastikos dirbinį (animalistinę figūrėlę, angeliuką, ar kitokį pasirinktą personažą), pritaikysime jam kūrybos metu sugalvotą funkciją (žvakidė, smilkalinė ar kt.). Pirmojo užsiėmimo metu lipdysime savo sumanytą kūrinį, paskui pašausime jį į krosnį, tuomet susitikę antrą kartą, jį dekoruosime įvairiomis glazūromis ir užbaigsime. Į kainą įskaičiuotos visos reikalingos priemonės).
Atsiliepimai
Išbandykite teikiamas paslaugas ir būkite pirmieji, kurie palieka atsiliepimą apie šį paslaugos teikėją!
Kur randasi UAB “Artoteka“
Kur randasi UAB “Artoteka“

Rezervuoti paslaugą

Kontaktai

Šeimyniškių g. 23, Vilnius
   Rodyti telefono numerį
  Siųsti žinutę

Darbo valandos

Pirmadienis:18:00 - 20:00
Antradienis:18:00 - 20:00
Trečiadienis:18:00 - 20:00
Ketvirtadienis:18:00 - 20:00
Penktadienis:Uždaryta
Šeštadienis:12:00 - 15:00
Sekmadienis:15:00 - 18:00

Kas naudojasi?

Prisijunkite naudodomiesi Facebook ir sužinokite, kas iš draugų jau naudojosi paslaugomis!
Jungtis su Facebook

Turite klausimų?

Jūsų vardas*:
El.paštas*:
Klausimas*:
Ačiū už jūsų klausimą, artimiausiu metu su jumis susisieksime.

Rekomenduoti draugui

Jūsų vardas*:
Jūsų el.paštas*:
Jūsų draugo vardas*:
Jūsų draugo el.paštas*:
Pavadinimas*:
Žinutė*:
Jūsų žinutė buvo išsiųsta

Pasirinkite datą ir laiką

Rezervuokite paslaugą dabar, o mokėkite apsilankymo metu.