Lyderiaujanti platforma

Pramogų rinka atranda pabėgimo kambarius

 2016-05-27 | By Vitalija Jančauskienė
Ar jau spėjote išbandyti savo jėgas pabėgimo kambariuose? Dar ne? Keista, nes Lietuvos verslininkai sparčiai steigia, o iššūkių ištroškę žmonės išbando pabėgimo kambarius (angl. escape room). Jau ilgą laiką ši pramoga karaliauja pasaulyje, o Manorezervacijos.lt duomenimis, per praėjusius ir šiuos metus Lietuvoje jau atidaryti net 18 pabėgimo/užduočių kambariai. Didžiausia jų koncentracija yra sostinėje, t.y. Netgi 10.
Kas tie pabėgimo kambariai? Tai tam tikri užduočių/galvosūkių kambariai, į kuriuos yra uždaroma komanda (dažniausiai ją sudaro 2-10 asmenys), o kad ji galėtų ištrūkti, reikia per ribotą laiką įveikti įvairias užduotis, įminti mįsles, paremtas užuominomis, logika ar net pojūčiais. Kai kurie kambariai sukurti pagal lygius, t.y. pradedantieji pradeda nuo lengviausio lygio ir baigia sunkiausiu. Jau siūlomi netgi mobilieji kambariai.

Lietuvoje jau galima išbandyti savo jėgas įvairios tematikos kambariuose: nuo kelionės aplink pasaulį iki pabėgimo iš Alkatraso kalėjimo, ar nuo beprotnamio iki tarpgalaktinio kosminio laivo. Vien paskaičius kambarių aprašymus, tampa aišku, kad Lietuvos verslininkų fantazija neribota, o žmonių, norinčių išbandyti šias pramogas, pasak manorezervacijos.lt atstovės, tikrai netrūksta. Vien per manorezervacijos.lt sistemą per savaitę įvykdoma iki 30 tokių rezervacijų. Juolab, kad tokiuose kambariuose smagu ne tik su draugais pašėlti ir įrodyti, kad jie kartu niekur nepražūtų, bet ir su darbo kolektyvu žaismingai sustiprinti komandinio darbo įgūdžius.

Verslininkai pajutę, kad tai itin paklausi pramoga, kuri nereikalauja didelių investicijų, nesnaudžia, kai kurie steigia net po kelis kambarius su skirtingomis tematikomis. Manorezervacijos.lt atstovė pastebi, kad Lietuvoje kas mėnesį įsteigiamas bent vienas toks kambarys.

Tokia pramoga kainuoja nei daug, nei mažai nuo 30 iki 100 eurų komandai. Tačiau išbandžiusieji, teigia, jog tai ne paskutinis jų aplankytas kambarys ir laukia vis naujų iššūkių.